Λαζάνια µε τυρί, µπέικον και πράσα


Λαζάνια µε τυρί, µπέικον και πράσα

Λαζάνια µε τυρί, µπέικον και πράσα
Για 6 άτομα

  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 3 µέτρια πράσα σε ροδέλες
  • 250 γρ. λωρίδες µπέικον
  • 200 γρ. µανιτάρια σε φέτες
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 150 γρ. φασολάκια καθαρισµένα σε κοµµάτια
  • 6-8 φύλλα ξερά λαζάνια έτοιµα για ψήσιµο
  • 125 γρ. µοτσαρέλα σε κοµµάτια

ΣΑΛΤΣΑ

  • 50 γρ. βούτυρο t 50 γρ. αλεύρι
  • 750ml γάλα
  • 2 κουτ. γλ. µουστάρδα
  • 100 γρ. κασέρι τριµµένο

Προθερµαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθµούς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα πράσα σε µέτρια θερµοκρασία για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το µπέικον και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, ώσπου να γίνει τραγανό και να ροδίσει. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα µανιτάρια σε υψηλή θερµοκρασία για 2-3 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν. Ρίχνουμε µέσα και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να µαραθεί. Βάζουμε τα πράσα και το µπέικον πάλι στο τηγάνι και ανακατεύουμε µαζί µε τα φασολάκια. Πασπαλίζουμε µε πιπέρι και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ετοιµάζουμε τη σάλτσα:
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε µε το αλεύρι για 2-3 λεπτά σε χαµηλή θερµοκρασία, ώσπου να γίνουν οµοιογενές µίγµα. Προσθέτουμε σιγάσιγά το γάλα, ανακατεύοντας, ώσπου να γίνει απαλή σάλτσα. Ρίχνουμε µέσα τη µουστάρδα, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, να πήξει, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Αδειάζουμε το 1/3 από το µίγµα του µπέικον και των λαχανικών στη βάση από πυρίµαχο σκεύος, σκεπάζουμε µε 1 στρώση από φύλλα λαζάνια και περιχύνουμε µε 1/3 από τη σάλτσα. Επαναλαµβάνουμε τις στρώσεις, τελειώνοντας µε 1 στρώση από σάλτσα. Σκορπάμε τα κοµµάτια της µοτσαρέλας και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Κόβουμε σε κοµµάτια και σερβίρουμε.