Πένες με κιμά


Πένες με κιμά

Πένες με κιμά
Υλικά για 4-6 άτοµα

400 γρ. πένες
300 γρ. κιµά µοσχαρίσιο ή χοιρινό
300 γρ. ώριµες ντοµάτες
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. παρµεζάνα φρεσκοτριµµένη
150 γρ. µοτσαρέλα
1 κρεµµύδι
2 σκελίδες σκόρδο
µερικά φύλλα βασιλικό ψιλοκοµµένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι

Ζεσταίνουμε 30 γρ. βούτυρο και το λάδι και σοτάρουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο (ψιλοκοµµένα) µέχρι να µαραθούν.

Προσθέτουμε µετά από 5 λεπτά τον κιµά και τον αφήνετε να καβουρντιστεί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό, τις ντοµάτες ξεφλουδισµένες, χωρίς σπόρους και ψιλοκοµµένες. Βράζουμε για 40-50 λεπτά περίπου σε µέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Πέντε λεπτά προτού αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισµένο νερό και τις στραγγίζουμε. Τις τοποθετουμε κατά στρώµατα σ' ένα πυρέξ, γαρνίροντας κάθε στρώµα µε κιµά, κοµµατάκια βούτυρο και παρµεζάνα. (ΤΟ τελευταίο στρώµα πρέπει να είναι από κιµά).


Πασπαλίζουμε µε τη µοτσαρέλα τριµµένη σε χοντρό τρίφτη. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερµασµένο φούρνο (180') για 15 λεπτά, µέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια.