Πένες με παρμεζάνα και γιαουρτι


Πένες με παρμεζάνα και γιαουρτι

Πένες με παρμεζάνα και γιαουρτι
Υλικά για 4 άτομα

400 γρ. πένες
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
3 κρεµµύδια
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. παρµεζάνα τριµµένη λίγη πάπρικα

Υλικά για την μπεσαμέλ
1/2 λίτρο γάλα
4 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά χτυπηµένα
3 κουταλιές βούτυρο

Βράζετε τα ζυµαρικά σε µπόλικο αλατισµένο νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε µεγάλο µπολ όπου µέσα έχετε προηγούµενως αδειάσει το γιαούρτι και τα ανακατεύετε.

Ψιλοκόβετε τα κρεµµύδια ή τα περνάτε από τον τρίφτη, τα βάζετε στο τηγάνι µαζί µε το βούτυρο και τα ανακατεύετε, ώσπου να ροδίσουν, προσθέτοντας στο τέλος αλάτι και πιπέρι.

Για να φτιάξετε την µπεσαµέλ ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνέχεια µε ξύλινο κουτάλι. Κατόπιν ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα χλιαρό και συνεχίζετε το ανακάτεµα µέχρι να πήξει. Αποσύρετε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο ρίχνετε τα αυγά χτυπηµένα.

Σε πυρέξ ή ταψί στρώνετε το µισό από το µείγµα µε τα ζυµαρικά, τα σκεπάζετε µε το µισό µείγµα κρεµµύδι βούτυρο και πασπαλίζετε µε παρµεζάνα τριµµένη. Από πάνω απλώνετε τα υπόλοιπα ζυµαρικά και τα σκεπάζετε µε το υπόλοιπο κρεµµύδι.

Καλύπτετε την επιφάνεια µε την µπεσαµέλ, πασπαλίζετε µε την υπόλοιπη παρµεζάνα και λίγη πάπρικα και βάζετε το πυρέξ στο φούρνο (στους 200 Ο) ώσπου να ροδίσει.

Το µυστικό του σεφ: Θα φτιάξετε ένα επίσης γευστικότατο φαγητό, αν αντικαταστήσετε τα κρεµµύδια µε 2 πράσα καθαρισµένα, κοµµένα σε ροδέλες και σοταρισµένα σε βούτυρο.