Σπαγγέτι με μπέικον


Σπαγγέτι με μπέικον

Σπαγγέτι µε µπέικον
Υλικά για 4 άτοµα

400 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. µπέικον
200 γρ. ντοµατάκια αποφλοιωµένα
1 ώριµη ντοµάτα µεγάλη
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
1 κρεµµύδι
70 γρ. τυρί πικάντικο τριµµένο (πεκορίνο, κεφαλοτύρι ή παρµεζάνα)
λίγη καυτερή κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά σούπας µαϊντανό ψιλοκοµµένο

Ροδίζουμε το µπέικον, κοµµένο σε κοµµατάκια, σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι το βγάζουμε και το αφήνετε στην άκρη. Ρίχνουμε τρεις κουταλιές λάδι στο ίδιο τηγάνι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεµµύδι και την πιπεριά ψιλοκοµµένα. Ξεφλουδίζουμε την ντοµάτα βυθίζοντάς τη σε καυτό νερό, αφαιρούμε τους σπόρους και την ψιλοκόβουμε.

Τη ρίχνουμε στο τηγάνι µαζί µε τη ζάχαρη και τον κύβο. Προσθέτουμε τα ντοµατάκια επίσης ψιλοκοµµένα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το µείγµα να ψηθεί για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε στη σάλτσα το µπέικον που έχουμε ήδη ροδίσει και το µαίντανό και τα αφήνουμε στη φωτιά για λίγα λεπτά ακόµα. Στο µεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισµένο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα γαρνίρουμε µε τη σάλτσα και το τυρί.