Μπαρμπούνια Σπετσιώτικα


Μπαρμπούνια Σπετσιώτικα

Μπαρμπούνια Σπετσιώτικα
Υλικά για 6 άτομα

  • 12 μεγάλα μπαρμπούνια
  • 500 γραμ ώριμες ντομάτες ή 1 ½ κουταλιά ντοματοπελτέ
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιντζάνι του τσαγιού λάδι
  • ¾ του φλιντζανιού του τσαγιού γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι

Αφαιρούμε τις φλούδες και τους σπόρους απο τις ντομάτες και τις τρίβουμε. Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι αλειμμένο με λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το λάδι, το κρασί, το σκόρδο και το μαϊντανό. Περιχύνουμε τα ψάρια με λίγη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τη γαλέτα.

Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και τα ψήνουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Πρέπει κάθε τόσο να περιχύνουμ τα ψάρια με τη σάλτσα τους για να μην στεγνώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή κρασί επιπλέον.